Vi tar oss!

Johodå, här har man samlat på sig vuxenpoäng så det ryker om 'et!
Blivit fastanställd.. Ja, det var väl det. Men ändå?! Så håller jag ju på och leta bil också, en egen bil liksom. En bil som kostar lite mer än en tatuering och som jag måste ta lån för att kunna betala. Jag tror faktiskt att jag håller på att bli lite jätte-vuxen. Faktiskt!

Allt går framåt på ett eller annat sätt. Se bara på stalldamerna. För tio år sedan så stod de och rökte under de två timmarna som de spenderade i stallet. Rökte. Det var liksom inte så mycket mer de kunde göra. Mobilerna på den tiden vet ni hade inte så bra täckning och kunde inte göra sig hörda ute i vildmarken. De drack nog kaffe också. Det måste de ha gjort för de luktade kaffe och cigarettrök. Jag tror inte stalldamerna åt på den tiden ens, kan inte minnas att jag någonsin såg dem göra det. Jag kan inte svara på om dessa damer lever idag, om cigaretter och kaffe faktiskt var det de levde på vill säga.
Idag är det andra bullar! Idag rider man ut en sväng efter ett långt snack på stallplan. Den som ingen häst har får gå med rumpan bar (stämmer inte, det rimmade bara) och promenerar istället bredvid de ridande damerna. Efter det är man trevlig och social. Dricker kaffe i ett varmt fikarum och äter kakor. Men det häftigaste av allt på deras utveckling är; att de visar bilder på sina mobiler på deras senaste loppis-fynd. Det är framsteg vill jag lova!

Jag undrar om det är så att de går bakåt, alltså blir yngre och modernare och att jag blir äldre och dummare.
Kan så vara. Men! Viktigast av allt; vi tar oss! Om det är framåt eller bakåt vi tar oss tycker jag för stunden är ganska oväsentligt. Bam!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0