Nostalgi

Musiknörd som jag är så kommer den tydligaste nostalgi-känslan när jag lyssnar på låtar. Låtar som jag haft ständigt i mina öron vid olika tillfällen. Tillfällena kan vara tävling med hästen, ett skolår, en kille jag träffat etc. etc.

Nu lyssnar jag på Stereophonics. De var mitt allt under flera år. Om jag bara hade fått välja ett band att lyssna på resten av livet mellan 99-04 hade det vart dem. Jag får många olika känslor inom mig när jag lyssnar på dem, förmodligen då det var de åren som tonåren styrde och man visste inte riktigt vad som var upp respektive ned.

Jag gillar dem förbaskat mycket nu också. Kelly Jones var min drömman och hans röst är så hjärtskärande att det nästan inte är okej. Det enda som störde mig med honom var hans längd, han är för kort för mig. Jag kan ju inte ha en kortare pojkvän - jo, så långt skenade mina tankar iväg.

Deras bästa album är Word Gets Around -97, Performance And Cocktails -99 och Just Enough Education To Perform -01.

Om jag bara får välja en endaste låt blir det "Nice To Be Out" från Just Enough Education To Perform.
Här har ni den.


Peace, love and Stereophonics...

Konsten att sova

Det är svårt att sova. Så otroligt svårt, tycker jag.
Jag är jättedålig på det. Skulle fått underkänt om det var ett ämne i skolan. Gör så mycket onödigt som jag bara kan för att inte behöva gå och lägga mig och när jag väl lagt mig måste jag pilla med nåt. Läsa finns det ingen ro för, här är det full rulle som gäller och detta fortsätter i drömmarna och sedan även vid vaket tillstånd. Hets, hets, hets!
Sova middag hade kunnat vara ett smart alternativ kan tyckas men det kan jag bara göra hos farmor, där kan jag släppa allt. Ska nog fara till henne snart, hon är ljuvlig på så många sätt - min förebild.

Men! Idag har jag sovit hela dagen och nu är klockan 22.41 och jag kan knapt hålla ögonen öppna. Visst har denna trötthet sina skäl, men jag tycker det känns bra oavsett. Känns bra att ha varit inne hela dagen utan stress, måsten eller löften.
Simon sover och nu är det strax min tur.

Ps. Igår gjorde jag ännu en tatuering, fyllde på så det snart kan bli en full sleeve utav min arm.

Read my fingertips...

Read my lips är det man brukar säga. Jag vet. Jag fattar även grejen att det är lättare att förstå någon om man läser av personen. Så ser jag det uttycket iallfall.
Så gör jag; jag läser av en person på dennes kroppspråk, ansiktsuttryck, ögonkontakt och tonläge vid ett samtal. Jag gillar det. Gillar att snoka i andras liv utan att få det direkt förklarat för mig, att jag lyckas ändå.
Dock, låter jag ingen göra det på mig. Jag har nämligen en fasad. En fasad som jag kan lura många med, t.o.m mig själv. Kan se ut att må hur bra som helst när jag egentligen inte gör det, inte överhuvudtaget. Detta är inget jag eftersträvar eller alltid märker själv, trots att det är jag som har och är fasaden.
Men! Jag har funnit en genväg hur jag egentligen mår. Jag kolla mina fingertoppar inklusive nagelband. För tillfället finns det inte många nagelband kvar och alldeles för mycket skinn är bortdraget runt naglarna för att det ska vara möjligt att missa. Är detta kanske mitt rop på hjälp? Att jag märker själv hur det ser ut och förstår att det inte är frid och fröjd. Kanske. I så fall har jag kommit på mig själv och känner mig lite på rätt väg.

Chill out fingernails!

Vart tog jag vägen sa du?

Ibland känns det som att jag tappar mig själv. Jag är på ett ställe men mina känslor någon helt annanstans.
Låter sjukt dramatiskt och märkligt - tycker jag också. Men så är det.

Jag kan försvinna in i filmer, låtar, i samtal, iakttagelser på en spårvagn etc. etc.
Jag reagerar på småsaker i beskrivningar, toner och saker jag tittar på. Kan göra ett helt liv uppmålat efter att ha sett en person, pratat med någon eller hört en låt. Detta skrämmer mig. Inte möjligtvis att jag har fantasi, utan snarare hur jag ser på samhället, vänner och främst mig själv. Jag målar upp något som i dagsläget är omöjligt att få och när jag kommer på mig själv i dessa tankar så skäms jag. Skäms och skäller på mig själv över att jag verkligen tror att jag kommer lyckas med karriär, familj och kärlek. Jag?

Nu hade jag velat skriva; jag kommer lyckas, om inte med de högsta av drömmar och tankar så kommer jag vara på god väg och landa där jag klarar att balansera.
Men idag är en sådan dag där jag inte tror på det. Tror inte på något.
Fast nu, just i denna stund, fick jag en fin känsla inom mig. Simon lade sig på golvet mitt framför mig, med de vänligaste ögon man kan ha och det är nästan så jag kan se och höra honom fnissa när han ligger där och viftar på svansen. Löjligt glad blir jag av det. Och rörd. Kanske kände han min obehagliga känsla som jag bar på och skickade ut till universum. Kanske. Eller så var det bara förbaskat bra timing.

Får avsluta här nu,
jag tappade bort mig själv. Igen.

Elly Jackson och Marcus Mumford

De sjunger något så tydligt och enkelt i sina texter.

Elly Jackson (sångare i La Roux) sjunger följande i Bulletproof:

It's all false love and affection

You don't want me

You just like the attention


och

Marcus Mumford (sångare i Mumford & Sons) sjunger följande i White Blank Page:

You desired my attention
but denied my affections, my affectionsSå förbaskat bra. Så var det, är det och kommer förmodligen fortsätta vara - förfärligt!

Hundtricket

Har efter sju år med hund insett att "hundtricket" funkar. Inte för mig, bara för hunden - i detta fall min Simon.

Samtliga killar jag träffat under en längre tid saknar Simon mer än mig efter avslutad relation - and that is a fact.
Det första de frågar när vi ses/hörs är "hur mår Simon?"; "vore kul att träffa Simon någon dag!" etc. etc. Telefonsamtal/SMS/Möten avslutas förstås med "Hälsa Simon! Det hade vart så fint att träffa honom någon dag, jag saknar honom."

Jag får väl helt enkelt inse att jag är förbaskat lycklig som har Simon.
En vacker dag kanske jag träffar någon som faller för Simon och orkar ha med mig vid deras myskvällar, det hade ju varit trevligt. Mycket trevligt, jo.

Simon är mannen i mitt liv.Samt mannen i några andra mäns liv.
Det coola gänget

Fick höra en rolig sak från Tove i lördags. Vem Tove är? Jo, här ska ni få höra:
Tove är en av de finaste jag har men som jag träffar alldeles för sällan då hon prompt bestämde sig för att börja plugga i Umeå. Onödigt kan tyckas. Men om två till tre år så har jag en alldeles egen doktor, några fler patienter kommer hon säkerligen ha, så så värst illa är det kanske inte att vara utan henne i sisådär dryga fem år.
Tove ser alltid lurig ut. Som att hon har massa hemligheter som hon inte får/ska/vill berätta. Hon är det sötaste jag vet med ögon som bara blir till streck när hon ler och är en sån där självsäker varelse som inte låter sig tryckas ner av någon. Kärleken tror hon inte på för fem öre och detta hjälper då mig med mina hjärnspöken vill jag lova.
Hon är bra, så otroligt jävla bra så det knappt finns. Dock har hon en svag punkt och det är att hon kan vara kort. För det mesta gillar jag det, jag gillar bitterheten. Men! Jag klarar ju inte av när folk säger hejdå innan de knappt hunnit säga klart en mening och sedan
lägger på telefonen, stänger dörren lite för snabbt eller går innan jag hunnit ropa hej. Min separationsångest ni vet...

Tove frågade mig i vilket fall om jag insåg vilket coolt gäng jag var med i?!
Jag vet ju hur coola min kompisar är, jag ser upp till varenda en utav dem. Men gäng? Nja, så ser jag oss nog inte.
Hon menade iallafall att vi är förbannat fräckt gäng. Coolt gäng liksom. Evelyn vågar hon inte ens prata med, Carolina har en aura som lyser flera kilometrar, Daniel är en lirare som ingen annan ochsåvidare.

Så då var man med i ett gäng då. Ett coolt gäng dessutom. Jag som alltid ville vara med i coola gänget när jag gick i grundskolan. Så fick jag det nu, lite för sent. Nu vill jag inte vara med i något coolt gäng. Eller det är liksom inget jag eftersträvar längre iallafall. Men då var jag det, är väl bara til att tacka och ta emot.
Tack Tove för uppenbarelsen och tack Anna, Carolina, Daniel, Evelyn och Sandra för att vi är ett så coolt gäng!

Följ min blogg med bloglovin

Taximycket hälsar Fredagsfläsket

Konsten att vara sjuk

Det är inte lätt! Inte alls.

Men jag har skött mig ganska bra idag ändå, jag som inte kan sitta still en sekund även om jag har migrän, världens bakfylla eller blivit rådumpad. Jo, jag sitter/ligger ganska still då. Men inte så länge.

Idag har jag:
 • Sovit ut
 • Köpt frukost till en hel armé
 • Sett Hard Candy
 • Orienterat kollegor på min avdelning
 • Gått långpromenad med Simon
 • Sett Tretton
 • Ätit frukost, igen.
 • Sett Wolverine
 • Skickat onödiga sms
 • Snusat upp en halv dosa
 • Öppnat en flaska rött
 • Sett 500 Days Of Summer
 • Tagit bort nagelband samt övrigt skinn runt tumnaglarna.
 • Ätit ännu mer frukost
 • Sett X-Men
Nu ska jag; fortsätta se på film, dricka vin, snusa och njuta av att jag har världens bästa hund hos mig.

Sjuk - I like it!

Den oaccepterade singeln.

Att alltid få höra från alla håll, av alla och med alla att det hade minsann vart en kille för dig det!
Detta upprepas gärna när man precis blivit dumpad, så man riktigt ska känna hur ensam man är och hur konstigt det är att man är singel och inte har någon - för alla har ju någon! Tydligen.

Jo, jag är singel och det känns faktiskt lugnt.
Att bli påmind att jag nog borde träffa någons kompis kompis, pojkväns bästa kompis eller komma till just den uteserveringen för där sitter det minsann en ensam kille vid ett bord som verkar söka efter sällskap; det fullständigt avskyr jag!
Får mig liksom att känna mig ännu lite mer - om nu det är möjligt - oattraktiv för männen, alldeles för besvärlig för att någon skulle vilja leva med etc. etc.

"Du måste vara lesbisk!"
Om jag ändå vore det kära ni, inte för att jag tror att de har det lättare, utan mer för att det hade varit väldigt spännande. För om jag inte har någon pojkvän så måste jag ju vara lesbisk?!
Inget fel med lesbianer får jag förklarat i hög falsett och stirrande ögon; vilket väldigt enkelt uppfattas att det är väldigt märkligt med kvinnor som gillar kvinnor och vad tråkigt det vore om jag hade hamnat i det träsket.

All denna press gör mig livrädd att träffa någon och att det skulle kunna ses som accepterat. Jag blir helkonstig och skulle förmodligen kunna få pris för att skrämma bort snubbar snabbare än någon annan.

Här har ni mig; blottad.

WoW-peppen

Den är då inte fy skam att leva på.

Om jag bara får välja en låt av de artister jag ska/vill se blir det förmodligen följande:

Tinie Tempah - Pass Out

Felix Da Housecat - We All Wanna Be Prince

Beach House - Real Love

Wu-Tang Clan - C.R.E.A.M

Local Natives - Sun Hands

The National - Without Permission

Miike Snow - Cult Logic

Iggy & The Stooges - I wanna be your dog

LCD Soundsystem - Home

M.I.A - Mango Pickle Down River (With The Wilcannia Mob)

The xx - Islands

Basia Bulat - Heart of my own

Taken By Trees - To Lose Someone

The Drums - Let's Go Surfing

Shout Out Louds - Normandie

Mumford & Sons - White Blank Page

Girls - Headache

Anna Ternheim - Terrified

Reflection Eternal feat. Talib Kweli & Hi-Tek - Touch You

Broken Bells - The High Road

Lykke Li - Complaint Department

The Chemical Brothers - Believe

La Roux - In For The Kill

Laura Marling - Rambling Man

tUnE-YarDs - Lions


Se så lyssna och lär!

Fridens liljor.

Fallet.

Jag faller.
Faller och missar alla grästuvor som jag skulle kunna få grepp om. Ibland sticker en gren ut och skjuter upp mig en stund, men bara en stund.
Jag kan ibland se mig falla utifrån och ibland känner jag hur jag faller - kan inte kontrollera fallet oavsett. Jag faller ner mot mörker, gifter och ensamhet. Jag kämpar allt vad jag kan för att nå en grästuva att klamra mig fast vid eller försöka landa på en gren, en gren som inte bryts av direkt och på så sätt inte ger någon som helst skjuts upp.

Jag förbereder mig för det värsta och bygger på samma gång upp mig så att jag den dagen får tag på en grästuva orkar kravla mig upp. Behöver nödvändigtvis inte vara upp till toppen, men iallafall såpass att jag kan hålla balansen där jag står och samla nya krafter till att komma ännu högre.

RSS 2.0